Team

Het team van Eye-4U bestaat uit een groep van enthousiaste en betrokken docenten met expertise en praktijkervaring, een oud-student die is aangesteld als projectleider en studenten van de opleiding Social Work van Hogeschool Windesheim.

Johanny den Ouden: projectmanager

In 2013 heb ik mijn Pedagogiek diploma behaald op Hogeschool Windesheim. Als onderdeel van het afstuderen heb ik samen met een medestudent onderzocht waar een leerbedrijf als Eye-4U aan zou moeten voldoen. Door mijn interesse in het thema en de onderzoeksresultaten, ben ik in 2014 teruggekomen op Hogeschool Windesheim als projectmanager van Eye-4U. Mijn voornaamste taken zijn het begeleiden van studenten, het organiseren van informatiebijeenkomsten, het geven van workshops en het inhoudelijk (door)ontwikkelen van het leerbedrijf.
Daarnaast heb ik in 2016 de train-de-trainer van !JES het brugproject gevolgd. Een mooie en effectieve methode voor basisschoolkinderen en hun ouders in echtscheidingssituaties.

Op het moment dat ouders gaan scheiden is er vaak weinig aandacht voor het kind, met al zijn gevoelens van verlatenheid, woede, schaamte, verdriet en verwarring. Het is toch prachtig dat er op dit moment een onafhankelijk persoon klaarstaat, waarbij je als kind je verhaal kwijt kan? Ik doe mijn werk dan ook met veel motivatie en het geeft me veel voldoening.

Wie weet tot ziens!

Johanny

Noah Katerberg: buddy
(van januari 2018 t/m januari 2019)

Mijn naam is Noah Katerberg, ik ben 19 jaar oud en ik woon in Zwolle. Vanaf januari ben ik begonnen aan mijn derde jaar van de opleiding Pedagogiek. Deze opleiding volg ik op Hogeschool Windesheim. In dit jaar ga ik stage lopen, dit ga ik doen bij het werk/leerbedrijf Eye-4U. Het bieden van buddyondersteuning spreekt mij heel erg aan en ik hoop mij hierin verder te ontwikkelen. Ook ga ik mij focussen op het organiseren van het jaarlijkse congres, ‘de Dag van het Getroffen Kind’, dit zie ik als een leuke en leerzame uitdaging.
Ik heb erg veel zin om mij dit jaar in te zetten voor de jongeren en voor Eye-4U!

Groetjes,
Noah

 

Esmee Eggengoor: buddy
(van februari 2018 t/m januari 2019)

Mijn naam is Esmee Eggengoor. Ik ben 20 jaar oud en zit nu in het derde jaar van de opleiding SPH op Hogeschool Windesheim. In februari ben ik begonnen met mijn jaarstage bij Eye-4U. Deze stage past goed bij mij, omdat ik nu de kans heb jongeren te helpen vanuit mijn eigen ervaringen. Ik vind het ontzettend mooi om net dat steuntje in de rug te zijn die een jongere er weer bovenop helpt, of het luisterende oor te zijn zodat hij/zij zijn verhaal kwijt kan.

Deze stage lijkt mij ontzettend leerzaam en uitdagend, maar vooral erg waardevol. Door mijn ervaringen als kind van gescheiden ouders in te zetten, zet ik mijzelf naast de jongere. Ik weet hoe het is en waar je tegenaan loopt, dit geeft mij extra motivatie om de jongere te helpen!

Het project richt zich helemaal op de wensen van de jongere . De jongere is echt de regisseur en dat vind ik mooi om te zien. Alles wordt in samenspraak gedaan met de jongere, waardoor er een positieve samenwerking ontstaat tussen de jongere en de buddy.

Groetjes,
Esmee

Mijn naam is David Yan Bo Zijp en ik ben 24 jaar oud. Ik woon in Zwolle op mijzelf.
In mijn vrije tijd kijk ik graag naar series en komt het nog weleens voor dat de dag al om is voordat ik het zelf doorheb. Verder lees ik een boek op z’n tijd en vind ik het leuk om nieuwe dingen te leren.
Op het moment zit in het derde jaar van de opleiding Pedagogiek op het Windesheim te Zwolle.

Eind augustus ben ik begonnen met mijn jaarstage bij Eye-4U.
Ik heb hier bewust voor gekozen omdat het onderwerp scheiding mij erg aanspreekt.
Ik ben van mening dat ik nog te weinig kennis heb over het thema scheiding en vooral de positie van het kind hierin.

Bij mijn vorige stage bij De Kindertelefoon in Almelo kreeg ik regelmatig kinderen aan de lijn waarvan de ouders zijn gescheiden. Ik kon op dat moment alleen maar luisteren, maar nu kan ik bij Eye-4U meer doen.  Bij Eye-4U krijg ik de mogelijkheid om met het kind op een passende wijze te werken aan een hulpvraag, door gebruik te maken van verschillende methodieken en interventies. Daarbij krijg ik de vrijheid om met het kind creatief om te gaan in het contact.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik bij Eye-4U veel kan leren en ik heb er zin in.

Groet,

Yan Bo

Mijn naam is Marie-Sophie Korlaar, ik ben 22 jaar en ik woon in Zwolle. In 2016 ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik volg de opleiding met veel plezier en zit momenteel in het derde jaar. In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat individuele begeleiding en het werken met kinderen/jongeren mij zeer aanspreekt. Ik vind het een mooie bijdrage om daar waar nodig is, sturing te geven in het ontwikkelingsproces, mogelijkheden te zien en talenten te ontdekken.

Vanaf augustus 2018 ben ik begonnen met mijn jaarstage bij Eye-4U. Ik vind het een mooie stageplek en ben van mening dat deze goed bij mij past. Ik ben betrokken, kan goed luisteren en zet me graag in voor een vertrouwensband met de jongere.

Scheiden is voor alle partijen een ingrijpende  gebeurtenis en kan me goed voorstellen dat dit veel emoties met zich meebrengt. Iedere situatie en jongere is anders. Ik kijk graag samen met de jongere waar de hulpbehoefte ligt en welke vorm van begeleiding passend is.

Ik heb zin om de buddycontacten op te pakken. Ik vind het belangrijk dat er aandacht en een luisterend oor is voor kinderen en jongeren in (v)echtscheidingssituaties en zet mij hier graag voor in.

Groetjes